Rólunk

Nyerj Don Pepe utalványt a Tiszta Szívvellel!

Vedd meg a Tiszta Szívvelt és legyél a között az 5 szerencsés nyertes között, akiket a Tiszta Szívvel 1-1 1500 Ft-os Don Pepe pizzéria utalvánnyal ajándékoz meg.

Azt, hogy a továbbiakban mit kell tenned, hogy megtudd nyertes újságot tartasz-e a kezedben, megtalálod a Tiszta Szívvelben.

Sok szerencsét!

Nyílt, csalogató Tiszta Szívvel gyűlés

Szeretsz írogatni? Mindent a fényképezőgépeden keresztül látsz? Vagy érdekelne a holnap fejlesztés? Itt a helyed!! Nézd meg hogy működik az Api suliújsága, és ha tetszik csatlakozz! Ha már tag vagy ott a helyed, mert idén a megbízható emberekre van szükségünk! Biztosítsd be a helyed! 😉 Ha neked már kötelező az 50 óra önkéntes munka duplán megéri! Mindenkit sok szeretettel várunk!!

Dátum: 2013. szeptember 9.

Idő: 16:00

Hely: 11.B terme a harmadikon

A mi részünk

Tél… Hideg, latyakos, sáros, szürke, egyarcú, unalmas hétköznapok. Ülünk a termekben, a lámpa ki fog égni, búg és villog. Idegölő. Türelmetlenül dobolunk az ujjainkkal, már csak 5 perc a csengetésig. Hiába pulcsi, fűtés, belülről fázunk és nagyon várunk valami változást, valami mást, valami nyarat…
A legtöbb középiskola szalagavatója már megrendezésre került. Már csak mi szervezkedünk, már csak a mi végzőseink metróznak szalagtalan kabátban. Ezt az időszakot, amire az ember keresi a létező legszürkébb, legunalmasabb jelzőt, megtöri az ünnepi hangulat. A bálkirály-bálkirálynő választás, az utolsó táncpróbák, a keringő lágy zenéje ad aláfestést a januárnak, és bizony jön, jön, jön, jön a nagy nap, a szalagavató itt van már szombaton! Fehér ruhák forgataga, hajköltemények, pingvinnek öltözött frakkos fiúk,  táncok és a szalagtűzés. Minden a négy búcsúzó osztályról szól, ez az utolsó tánc…  aztán repülnek. Szállnak a nagyvilágba, a valódi életbe a céljaik felé. Mi, az Apáczai csak egy emlék leszünk. Reméljük, hogy egy emlék valami szépről, vidámról, hasznosról, fontosról, ami örök, mert az ember évek alatt örökké apáczaissá válhat a szívében.
Itt jön képbe a bálkirály-bálkirálynő választás. Bizony megkérdőjelezhető, hogy van-e egyáltalán szükségünk ilyen amerikaias, felszínes értékeket képviselő, másokat lealacsonyító versenyre?
Nos, ez nálunk már hagyomány, talán amerikai eredetű, de nekünk már sajátunk, mely Magyarországon nem gyakori és hozzáad valamit az iskolához, a közösséghez, az apáczais léthez. Ez az iskola az a hely, ahol az érdemeink elismerésre kerülnek. Itt felfigyelnek rád, ha különösen jól írsz, jó vagy matekból, fizikából, kémiából, bioszból. Ha különösen érdeklődsz a töri iránt, jó a nyelvérzéked, szép a hangod, ügyesen rajzolsz, sportolsz stb. Ez a kitüntetés a személyiségedre, a kapcsolatépítési képességedre vonatkozik.
Ugyanúgy a végzősökről szól, mint a szalagavató többi része, de itt, minket is érint a kérdés. A közösség egyhangúan kiemel valakit, akit szeret, aki hozzátett valamit az iskolai hétköznapjainkhoz. Itt mi adunk valamit nekik, a mosolyokért, kedves megjegyzésekért, a szórakoztató személyiségért cserébe. Idén talán csak pár arcot jelent, egy kis rendbontást a szavazással a büfénél, de egyszer majd neked is fontos lesz, hogy úgy hagyd itt az Apáczait, hogy tudod nem csak te szeretted, de ő is szeretett téged.
Lealacsonyít-e másokat, ha valakit kiemelünk a tömegből? Nem hiszem. Viszont, hogy a kiemelkedőket értékeljük fontos. Persze nem ismerhetünk mindannyian közelről mindenkit, ezért a következő pár oldalban bemutatjuk nektek idén kik a jelöltek a szalagavató bál királya és királynője címre.
Ez az 51 éves Tiszta Szívvel első szalagavatós különszáma. Köszönjük mindazoknak, akik segítettek, hogy létrejöhessen. Találkozzunk a szalagavatón, szórakozzunk jól és legyen maradandó élmény mindannyiunknak!

Lotti és Detti
főszerkesztők